Voor professionelen

De online begeleiding bestaat uit een programma gecombineerd met persoonlijke begeleiding door een professionele hulpverlener. Er is mogelijkheid tot wekelijks contact via chat, gedurende een 3-tal maanden (of 12 gesprekken). Er wordt gewerkt met oefeningen en psycho-educatie.

De online hulpverleners zijn psychologen en psychotherapeuten die verbonden zijn aan één van de organiserende CGG (Kempen, De Pont en Interga).

Deze online begeleiding kan niet gecombineerd worden met andere vormen van intensieve psychosociale begeleiding of therapie. Wanneer de deelnemer  ergens anders in begeleiding of therapie is, dan wordt deze best onderbroken tijdens de duur van de online begeleiding. Bij twijfel kan aan de deelnemer gevraagd worden of er overleg mag zijn tussen de hulpverlener van OnlinePsyHulp en de andere hulpverlener.

Externe organisaties en zelfstandige hulpverleners kunnen ook aan de slag met dit platform via ‘blended hulpverlening’ (combinatie van face-to-face gesprekken en het online programma). Dit is mogelijk na het volgen van een vorming en intervisies. Dan zullen hulpverleners via een persoonlijk account toegang krijgen tot een ruim pakket aan oefeningen en handige tools om blended aan de slag te gaan met cliënten van 16-23 jaar.

Meer info op www.onlinepsyhulp.be/organisaties