FAQ

Meer hulp is niet altijd betere hulp. Soms brengt het je meer in de war. Ben jij al ergens in begeleiding? Bespreek het dan zeker met je hulpverlener daar. Zoek je toch andere hulp? Schrijf je dan binnenkort in voor een kennismakingsgesprek met één van onze hulpverleners en we zoeken het samen even uit. 
In het voorjaar 2024 komt onze online zelfhulp online. Daar zal je altijd gebruik van kunnen maken.
Dan zal je jezelf kunnen inschrijven voor een kennismakingsgesprek met één van onze hulpverleners. Via een chatgesprek kan je al je vragen stellen en ontdek je samen met onze hulpverlener of onze begeleiding iets voor jou is. Daarna kies jij zelf of je met onze online hulp wilt starten. Is het toch niets voor jou? Dan kunnen onze hulpverleners ook met je op zoek gaan naar hulp die beter bij je past.
Een hulpverlener is iemand die je kan helpen in bepaalde situaties. Onze hulpverleners zijn klinisch psychologen van CGG Kempen, de Pont en Integra. Wanneer je psychische problemen of moeilijkheden hebt, kunnen ze je helpen om je gedrag, je emoties en gedachten beter te begrijpen of te veranderen. Dat doen ze in de chatbegeleiding via gesprekken en oefeningen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten en methodes.
Op deze pagina vind je tips die je op weg helpen.
Maar ook op www.watwat.be vind je info over hoe je iemand kan helpen en tegelijkertijd ook nog zorg voor jezelf kan dragen.
Ben je Belg en woon je in het buitenland? Dan is dat geen probleem. Onze hulp is beschikbaar voor iedereen die in België woont of de Belgische nationaliteit heeft. Het is wel belangrijk dat je voldoende Nederlands kan begrijpen en schrijven. Zo loopt het chatten het vlotst.
Achter de schermen werken we hard aan het bouwen van onze nieuwe website. We hopen in het voorjaar 2024 de online zelfhulp te kunnen aanbieden.
Kan je het antwoord niet vinden? Stuur je vraag via ons contactformulier.